Manapság a szaunázás különbözői fajtáit különböztetjük meg, a legelterjedtebb a finn szauna, egy fából készült helyiség, amelyben nagyon magas hőmérsékleten és alacsony páratartalom mellett a test izzadni kezd.

Létezik még úgynevezett bio-gőzszauna, itt a hőmérséklet lényegesen alacsonyabb és a páratartalom jóval magasabb.

Az infrakabinok is a szauna kategóriájába tartoznak, ezekben van a legalacsonyabb hőmérséklet és olyan emberek is használhatják, akik érzékeny keringéssel rendelkeznek.

A szaunázás élménye manapság már igazán változatos lehet. A szauna-kedvelők választhatnak az otthon egyedi élménye vagy a nyilvános szaunák közül.

SAUNA KING® ezen szaunatípusok teljes palettáját kínálja Önnek:
 

szauna tipusok

 
Finnszauna

A finnszauna (faszaunának is neveznek) az egyik legismertebb szaunatípus, amely kedvező hatással van testünkre. Ezt a szaunatípust egy kőkályha fűti (ez sugározza a meleget), és ezt a keletkező hőt verik vissza a fából készült falak és a mennyezet. A hőmérséklet általában 95 és 98 fok között van. A levegő páratartalma 10 és 15 % közötti, a finn szaunában kb. 15 percig szabad tartózkodni. Itt léteznek még különféle „szauna felöntések”. Ezeket lehet illóolajokkal kombinálni, ezáltal a levegő páratartalma rövid időre növelhető.


Bioszauna
A szauna és a gőzfürdő keveréke a szanárium, ahol alacsonyabb a hőmérséklet, mint a hagyományos (finn) szaunában, kb. 46-60 °C, 40-55 százalékos páratartalom mellett. Ez a típus kevésbé terheli meg keringési rendszerünket és gyakran alkalmazzák illó olajokkal és speciális megvilágítással (fényterápiával) együtt. Itt hosszabb időt is eltölthetünk, mint a normál szaunában, kb. 15-30 percet, a folyamat egyébként ugyanaz.

 

Infraszauna

Az infraszauna titka a hőt sugárzó kabin kellemesen melegítő hatása, amely nem kerülőúton, tehát a felmelegített levegőn keresztül jut el a testig, hanem közvetlenül a sugárzó forrástól jut el a bőrig, és a testet többek között sokkal több veríték termelésére ösztönzi. Már itt nagyon sok káros anyagot kiválaszt a szervezet, a bőr és ezáltal maga az ember is újra felélénkül. Minél jobb az infravörös spektruma és a sugárzási elrendezés, annál intenzívebb és hatásosabb az izzadás hatása.

 

Kombinált szauna

A szaunalátogatás fénypontja az összes szaunatípus kombinációja.
Nehezére esik dönteni? Válassza a 2 az 1-ben (finnaszauna & infraszauna) vagy a 3 az 1-ben kombinált szaunát (finnszauna & bio-gőzszauna & infraszauna). A kombinált szauna a rendkívül népszerű finnszauna mellett infraszaunaként vagy gőzfürdőként is használható, a szaunázó kívánsága szerint.